logo

ОУ”Любен Каравелов” се включи в инициативата на МОН “Розите на България”

Традициите и красотата на българското хоро събраха пред Община Бургас възпитаниците на  училищата в една инициатива  под надслов „Розите на България“. Събитието  е част от честванията, свързани с българската култура. Инж.Виолета Илиева ,началник на РУО- Бургас даде начало на инициативата и  отбелязва,че област Бургас е най-активна в цяла България  с 94 от всичките 134 училища.

Над 250 ученици на ОУ”Любен Каравелов” гр.Бургас под ръководството на  хореографите на училището Ваня Маврова и Севдалин Трендафилов се включиха в инициативата . Нашите ученици бяха облечени с традиционни носии и огласиха и окрасиха централните улици на Бургас .Мащабното събитие се проведе пред Община Бургас  , където ученици от бургаски училища танцуваха  на “Празнична сюита” и образуваха огромно хоро. Българи на 5 континента и в цялата страна се обединиха днес под звуците на Празнична сюита, изпълнена от Оркестъра за народна музика на БНР.

Празничната сюита е музиката, на която изпълниха  своето общо българско хоро, така че не само да съхранят българското в себе си и да се почувстват и още веднъж свързани с родината, но и да могат да популяризират това, да могат да покажат колко е красива, колко е желана, колко е ритмична, колко е привлекателна България с този флашмоб по света, който наистина е очарователен, защото повече от 30000 деца в целия свят ще танцуват по едно и също време на 11 май.