logo

Визита в гр.Гера по проект” Един за всички, всички за един”

От 24 до 28.02.2019 г. в гр.Гера, Германия се проведе втората мобилност по проекта. Участие взеха 3 преподаватели – Ивайло Бинев –координатор на проекта  ,  Николина Стоянова и Веска Кръстева – членове на екипа. С решение на екипа за работа по проекта  бяха избрани и 5 ученика, които да вземат участие във визитата. Милен Карабаджаков, Катерина Цанева, Петя Петрова, Симона Дикова, Лъчезара Славова. Това са ученици, които са с отличен успех, завоювали призови места в състезания и конкурси и спечелили конкурсите и състезания, които се проведоха в училище във връзка със задачите на проекта.

Основната цел на визитата в Германия е запознване с книгата „ Irgendwie anders” , представена от ученици на училище „Ерих Кестнер“ , гр.Гера.

Въз основа на книгата трябваше да се създаде  история в картинки , да сътворим декори от лего за историята и с помощта на Айпад да бъде създаден комикс. Всички държави бяхме разпределени в различни групи и всяка група трябваше да създаде различна история. Като финален продукт се създаде филм .

Запознаване с културните забележителности  на гр.Ерфурт,  провинция Тюрингия . Особено вълнение предизвика посещението ни на парламента в Ерфурт. Посетихме заседателната зала, срещнахме се с зам.председателя на парламента, участвахме в обсъждане на казус „ Да се увеличи ли лятната ваканция от 6 на 8 седмици? „ Последва посещение в сградата на министър- председателя на провинция Тюрингия, запознахме се с историята на град Ерфурт. Денят приключи с посещение на Европейския културен и информационен център в Тюринген,където се запознахме с работата по Европейски програми и проекти.

По време на работна среща на партньорите обсъдихме  важните моменти и разпределяне на задачите по време на следващата визита в гр.Бургас

Направихме изненада на партньорските държави и домакините -първо ги запознахме с предстоящия празник Баба Марта и подарихме на всеки един от тях по една мартеница.

http://blog.lkaravelov.net/wp-content/uploads/2019/07/Gera-2-1.pptx

 

Trackback от вашия сайт.

Оставете коментар

Трябва да сте влезли в акаунта си, за да коментирате