logo

ОУ”Любен Каравелов” с награди от “Карнавал на биоразнообразието”

В духа на празничното шествие за Деня на българската просвета и култура,  малките и много пъстри участници се събраха  на площада пред Общината  и оттам под звуците на тромпет и барабан дефилираха  по ул. “Богориди” към Морската градина. Цветята, калинките, щъркелите и насекомите създадоха страхотно настроение, предизвикайки усмивките и аплодисментите на минувачите и хората по кафенетата. Такава беше и идеята – колкото се може повече хора да видят креативните и изключително впечатляващи костюми на децата и усилията, които са положили родители и преподаватели, за да ги подготвят. Интересно беше, че и много родители бяха се маскирали – с венчета, крилца и др.

Шествието завърши на лятна сцена “Охлюва”, където всяко учебно заведение представи своя “отбор”. Българска фондация Биоразнообразие, Община Бургас, Регионална инспекция по околна среда и води (РИОСВ) – Бургас, заедно с всички участници, създадоха един цветен природозащитен празник с много награди и настроение.

Наградата за най-ефектно имитиране на животно спечели Деси от ОУ “Любен Каравелов” , която демонстрира звука на дивата коза (вид, много специален за Българска фондация Биоразнообразие).

Журито връчи и  награда за най-атрактивно учебно заведение –   ОУ “Любен Каравелов”- безплатно посещение в пространството “симБиотично” в Атанасовско езеро .